Solskydd för känslig hy

Posted by on 25.07.2015 in Hudvård

Glöm aldrig, och jag menar aldrig solkrämen i fejset! 😉

Att alltid smörja in sig med solskydd i ansiktet kan dock få lite oönskade konsekvenser, dvs igentäppta porer och tillföljd dålig hy. Men gör man sig mödan och provar sig fram så går det att fina solskydd som funkar bättre än andra. Jag har själv super känslig hy och får lätt reaktioner när jag använder solskydd men efter rekommendation från en vän med samma problem fann jag märket Heliocare. Det funkar riktigt riktigt bra för mig. Jag använder solskydd varje dag under sommaren (minst spf 30, oftast spf 50) och med noga hudvård & detta solskyddet klarar jag att hålla huden riktigt fräsch.

Ett annat märke som jag också kan rekommendera för känslig hud är solskyddet Sun wrinkle control cream UVB/UVA 50+ från Clarins. Eller det praktiska solstiftet Ideal Soleil spf 50 från Vichy. 

En NYHET som dök upp alldeles nyligen och som känns verkligen värt att kolla in är Sunscreen Spray Broad Spectrum SPF43 från Paulas Choice. Äntligen en spraysolkräm som är speciellt anpassad för ansiktet. Jag har saknat en riktigt bra i min skyddssamling. Jag ser framför mig hur man enkelt kontinuerligt under dagen kan ge sig en ansiktsdusch. Denna spray ska vara ultralätt  och snabbt gå in i huden och göra den sammetslen.

Heliocare solskydd för känslig hysommar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*